XFX Radeon R7 240 / 250 Passive review: passief gekoelde instapkaartjes

Hoe presteren de goedkoopste Radeon R7 kaarten?

Door


Conclusie

Voor gaming schieten beide instapkaarten eigenlijk te kort. Bij Full HD op Medium Settings zit de Radeon R7 250 vaak op het kantelpunt van net wel / net niet speelbaar. Op Low-settings zal het in de regel wel goed gaan, maar dat zou wat ons betreft echt enkel acceptabel zijn voor iemand die wel zéér sporadisch een game speelt. Één ding moet wel gezegd: de R7 250 is wel een stuk sneller dan vrijwel identiek geprijsde Nvidia GeForce GT 640. De R7 240 is simpelweg echt geen game-kaart.

Toch hebben de videokaarten zo hun doel; de video-mogelijkheden zijn immers op exacte hetzelfde hoge niveau als andere losse AMD-kaarten. Wie bijvoorbeeld een HTPC samenstelt en niet tevreden is over de video-kwaliteit van de geïntegreerde videokaart kan dan een kaart als deze kopen. En dan is het natuurlijk juist prettig dat de XFX kaarten passief gekoeld zijn. Maar ook voor wie een instap-PC samenstelt en toch prestatiewinst die net wat hoger zijn dan integrated niveau kan met deze kaarten prima uit de voeten.

De passief gekoelde XFX kaarten bevallen goed. Er is geen coil whine waar te nemen en koelblokken zijn meer dan adequaat genoeg, met nog altijd lage temperaturen tot gevolg. Prima dus!


In deze review besproken vier producten

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*