Celluon Epic en EvoMouse review: virtueel toetsenbord en muis

Projectietoetsenbord wordt wat beter en krijgt een touchpad-vriendje

Door


Conclusie

De Celluon Epic en EvoMouse zijn duidelijk gadgets: ze kunnen een nuttige functie vervullen, maar ze zijn aanmerkelijk duurder dan gangbaarder alternatieven voor die doeleinden. Een Bluetooth-toetsenbordje heb je met wat zoeken al voor 20 euro, een touchpad voor de desktop hoeft niet heel veel duurder te zijn - en dan hebben we het nog niet gehad over kleine teken/touch-tablets.

Uiteraard hebben de twee één troef en dat is dat ze compacter zijn dan die meer conventionele oplossingen (al zijn er ook kleine draadloze muizen die weliswaar weinig praktisch zijn, maar toch accurater werken dan de EvoMouse). Van de twee is de Epic beslist het bruikbaardere product - het is dat het zo duur is, anders zouden we het echt in overweging geven voor de frequente en veeltypende reiziger.

De prijs van 144 euro veroordeelt de Epic echter tot luxe executive toy, en dat gaat dubbel op voor de EvoMouse: grappig vormgegeven en het werkt, maar de techniek is niet voldoende volwassen om onder alle omstandigheden de beloofde werking te bieden - en daarmee bedoelen we wat eufemistisch dat het behoorlijk lastig is om het apparaat zoals beloofd te laten werken. Het kan, maar reken op een gewenningsperiode.

Celluon Epic Laser Keyboard QwertyCelluon EvoMouse


In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Celluon Epic Laser Keyboard Qwerty

Laser toetsenbord, Draadloos, Qwerty

Specificaties

Celluon EvoMouse

Laser

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*