Celluon Epic en EvoMouse review: virtueel toetsenbord en muis

Projectietoetsenbord wordt wat beter en krijgt een touchpad-vriendje

Door


Inleiding

Iets meer dan een jaar geleden publiceerden we op Hardware.Info een review van een bijzonder toetsenbord: de Celluon Magic Cube was een toetsenbord dat verscheen en verdween met een druk op de knop, geprojecteerd met een laser, met infrarood voor detectie van het aanslaan van de virtuele toetsen. Ieder oppervlak was ermee in een toetsenbord te veranderen. Onlangs vroeg de Nederlandse importeur ons om ook de opvolger eens uit te proberen, en leverde daarbij direct een 'muis' mee van hetzelfde merk. Wij gingen aan de slag met de Celluon Epic en de Evomouse.


Voor een uitgebreidere bespreking van hoe dit type apparaten werkt, verwijzen we je graag terug naar onze eerdere review. De essentie van projectietoetsenborden en -muizen is dat het apparaat zelf weinig ruimte in beslag neemt, wat ze in theorie tot ideale randapparatuur voor onderweg maakt. 

Celluon Epic Laser Keyboard QwertyCelluon EvoMouse
Celluon Epic links, EvoMouse rechts

De Celluon Epic werkt net als de Magic Cube zowel via Bluetooth als een usb-verbinding, de EvoMouse vereist een usb-kabel als verbinding. Beide producten zijn verre van goedkoop: de Epic kost inclusief BTW niet minder dan 143,99 euro, de EvoMouse kost € 107,69. Beide zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar via de Nederlandse importeur en distributeur, R-Go-Tools. Zoals wel vaker geldt: kleiner is duurder. De Celluon Epic is zelfs nog kleiner dan de Magic Cube - die kost inclusief BTW ruim 180 euro, dus de Epic is iets minder duur.

Hoe het tweetal in de praktijk bevalt, lees je op de volgende pagina's.


In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Celluon Epic Laser Keyboard Qwerty

Laser toetsenbord, Draadloos, Qwerty

Specificaties

Celluon EvoMouse

Laser

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*