ASUS MB168B+ review: full hd usb 3.0-monitor

USB 3.0 monitor biedt betaalbaar meer mobiele werkruimte

Door


Conclusie

De MB168B+ kost op moment van schrijven gemiddeld zo'n 180 euro - niet gek veel duurder dan een standaard 22-24" desktop monitor met full hd resolutie, maar dus wel voorzien van een eigen grafische adapter en bijzonder draagbaar. Als je een notebook wilt kopen met deze resolutie, ben je zelden minder dan 900 euro kwijt - een heel enkele uitzondering of aanbieding daargelaten. Bovendien heb je dan in de regel een kleinere schermdiagonaal, of een erg zware notebook van 2,5 kilo of meer. Wil je een licht gewicht, een groot scherm en een hoge resolutie, dan is je keus bijzonder beperkt en moet je nog heel wat dieper in de buidel tasten.

Kortom, dit scherm is interessant voor iedereen die ofwel een instap-notebook heeft of overweegt, ofwel een betaalbaar lichtgewicht model wenst, met de optie van meer werkruimte. Het voegt zo'n 2 miljoen pixels aan je bureaublad toe en weegt inclusief hoes ongeveer een kilo. Natuurlijk is een extra accessoire nooit zo handig als een alles-in-een oplossing, maar je krijgt die ruimte er wel bij, naast dus de in de regel 1366x768 beeldpunten van je notebook zelf. Iedereen die wel eens met twee schermen heeft gewerkt, kan je vertellen dat dat erg handig is. De MB168B+ biedt die mogelijkheid dus ook onderweg. Ben je al de gelukkige bezitter van een krachtige notebook met een hoge resolutie, dan kan je hiermee nog efficiënter werken.

Het zal duidelijk zijn dat wij erg enthousiast zijn over dit USB-scherm, dat weinig steken laat vallen. Toch zijn er kanttekeningen. In de eerste plaats de wat fragiel aanvoelende, schokgevoelige aansluiting aan het scherm: die is voor verbetering vatbaar. Daarnaast is het duidelijk niet geschikt voor kleurkritisch werk. Een IPS-uitvoering zou erg welkom zijn. Desalniettemin belonen we de MB168B+ met een Hardware.Info Silver Award, aangezien het zonder meer een uitstekende koop is voor iedereen die meer mobiele werkruimte wil, zonder een fortuin te spenderen.

ASUS MB168B+


ASUS MB168B+


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus MB168B+

15.6 inch, 1920x1080, 141 ppi, TN, 11 ms, 300 cd/m², 500 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*