Samsung 840 EVO mSATA review: in 120GB, 250GB, 500GB & 1TB getest

Samsungs 840 EVO in mSATA-formaat, vergeleken met 7 andere mSATA SSD's

Door


Conclusie

mSATA SSD's is redelijk onontgonnen gebied. Veel SSD-leveranciers hebben niet eens mSATA-drives en als ze die al hebben zijn ze vaak gebaseerd op oudere controllers. 

Samsungs introductie van de mSATA-varianten van de 840 Evo is wat ons betreft dan echt een klapper. Allereerst omdat je met deze drives voor het eerst 500GB of zelfs 1TB op mSATA-formaat tot je beschikking hebt. Dat kan geen enkele andere fabrikant bieden! 

Maar belangrijker nog: de mSATA-varianten blijken niet alleen net zo snel als de 2,5" varianten, maar bovenal voor consumenten workloads sneller dan alle andere mSATA-drives die we eerder getest hebben.

We blijven benadrukken dat je een 840 Evo niet voor professionele, server/workstation toepassingen wil gebruiken, maar in die markt speelt mSATA ook geen rol. Voor een moderne laptop is een 840 Evo mSATA echt een ideale upgrade. Zeker voor wie een laptop heeft met een conventionele harde schijf en een leeg mSATA-slot is één van deze drives de beste aankoop die je kunt doen.


Samsung 840 Evo mSATA 120GB/250GB/500GB/1TB


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*