OCZ Vertex 460 SSD review: high-end prestaties voor mid-range prijs

Vergeleken met 24 andere 240/256 GB SSD's.

Door


Stroomverbruik

Ten slotte het stroomverbruik. Aangezien menig SSD enkel in combinatie met een mobiele chipset in de laagste power saving mods terecht kunnen komen, testen we dit in combinatie met een BTO W540EU laptop gebaseerd op een Intel Core i3 3120M CPU en de Intel H77M chipset. 

In de grafiek zie je dat de waardes flink uiteen lopen. In de praktijk maakt dat echter weinig uit: ter validatie draaiden we de PowerMark accuduur test op de BTO W540EU laptop met zowel de Toshiba Q-series 256GB SSD als enige schijf – de zuinigste SSD in de test! – als ook met een veel minder zuinige PNY XLR8 240GB. Een verschil is er, maar het is niet extreem. In de zware entertainment test, waarbij de SSD vrijwel constant wordt gebruikt, doet de laptop het met de PNY SSD 2:39 uur en met de Toshiba SSD 2:51 uur, twaalf minuten ofwel 7,5% winst dus door een zuinigere SSD te kiezen. In de lichte productivity test, waarbij de SSD vrijwel niet wordt gebruikt is er geen significant verschil en blijkt het resultaat met PNY zelfs iets beter: 5:37 uur met PNY en 5:33 met Toshiba.

Hoe dan ook, idle is het stroomverbruik identiek aan de vorige generatie en de verschillende Vectors, zo'n halve watt. Dat is toch wel aanzienlijk meer dan de meeste andere SSD's. Nogmaals, niet echt een issue, maar toch.

In gebuik heeft OCZ heeft stroomverbruik flink kunnen reduceren. 2,2 watt tijdens een random write workload is zeer goed te noemen. 3,4 watt bij sequential write is iets beter dan gemiddeld en sowieso een flinke stap vooruit ten opzichte van de Vertex 450.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

OCZ Vertex 460 240GB

SSD, 240 GB, Serial ATA 600, Indilinx Barefoot 3, 540 MB/s, 525 MB/s, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*