OCZ Vertex 460 SSD review: high-end prestaties voor mid-range prijs

Vergeleken met 24 andere 240/256 GB SSD's.

Door


Conclusie

High-end prestaties voor een mid-range prijs: het is de subkop van dit artikel en eigenlijk is het ook onze conclusie samengevat in één zin. De OCZ Vertex 460 is overall slechts een paar procent langzamer dan de OCZ Vector 150 - gemiddeld de snelste SATA600 SSD van dit moment - en als we de door OCZ opgegeven prijzen mogen geloven een stuk goedkoper.

OCZ positioneert de Vertex 460 tegenover betaalbare SSD's als de Samsung 840 Evo, Plextor M5S en Crucial M500. Die vlieger gaat slechts ten dele op: de genoemde SSD's hebben allemaal een prijs per gigabyte van 60 à 65 cent, waar OCZ - nogmaals op basis van een door de fabrikant opgegeven prijs - rond de 70 cent zit. Ietsje duurder dus, maar de prestaties rechtvaardigen dat zeker. Bij normale consumenten workloads, zoals PCMark7 en PCMark8 die in kaart brengen, zijn alle moderne SSD's eigenlijk even snel. De verschillende andere benchmarks tonen echter aan dat wanneer de SSD's wat zwaarder worden belast, OCZ ten opzichte van de andere drie uitblinkt: we zien dat duidelijk bij mixed workloads en zeker bij onze steady state tests.

Wie het echt puur bij simpele toepassingen houdt kan nog altijd het best kiezen voor simpelweg de goedkoopste SATA600 SSD die je kunt vinden. Wanneer je soms je opslag wat zwaarder belast en niet direct de hoofdprijs wil betalen, is de OCZ Vertex 460 een uitstekende keuze.


OCZ Vertex 460 240GB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

OCZ Vertex 460 240GB

SSD, 240 GB, Serial ATA 600, Indilinx Barefoot 3, 540 MB/s, 525 MB/s, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*