Netgear R7000 Nighthawk AC1900 review: nieuwe eindbaas?

Uitstekend presterende 802.11ac-router

Door


Conclusie

Als we alles bij elkaar optellen, dan heeft Netgear met de R7000 Nighthawk wat ons betreft een van de betere routers van het moment. Met name bij zware belasting en op 802.11ac presteert hij uitstekend, terwijl de prestaties bij de andere tests ook prima zijn. De USB 3.0-aansluiting zet voor een router in ieder geval ook meer dan uitstekende scores neer. Als je niet al te veel wensen hebt, dan zou je de Nighthawk in combinatie met een externe harde schijf zelfs kunnen gebruiken als een poor man's NAS: 60 MB/s is een snelheid die je ook haalt met een instap-NAS. Qua beheer lijkt Netgear ervoor gekozen te hebben om de basisinstellingen zo toegankelijk mogelijk te maken via de Genie-software en om de geavanceerde instellingen in de wat minder toegankelijke webinterface te laten. Daar valt wat voor te zeggen.

Als we op dit moment zouden moeten kiezen welke router wij zouden nemen, dan zou de Netgear R7000 Nighthawk zeker op onze shortlist staan. Hij presteert bij de 802.11n-tests op 2,4 GHz ongeveer gelijk aan de ASUS RT-AC68U en iets beter op 5 GHz. Op 802.11ac doet hij het in combinatie met onze testlaptops echter beduidend beter. De USB 3.0-aansluiting presteert daarnaast ook duidelijk beter. We beloonden de ASUS RT-AC68U met een Hardware.Info Silver Award. De Nighthawk krijgt deze eveneens. Voor een Gold Award moet een product er echt uitspringen qua prestaties en dat doet de Nighthawk maar op enkele punten.


Netgear R7000 Nighthawk 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Netgear R7000 Nighthawk

Draadloos, 802.11ac, 600 Mbit/s, 1300 Mbit/s

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

129,00 €

gem. 149,99 €
10 shops, 7x voorraad

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*