13 mid-range headsets review: goed geluid voor circa 70 euro

Spreken is zilver, luisteren is ...?

Door


Conclusie

Om de juiste keus voor een headset te maken is het belangrijk om te bepalen welke geluidsweergave het beste past bij het gebruik. In het algemeen ben je het beste uit met een mooie uitgebalanceerde geluidsweergave. Mocht je meer interesse hebben in bas, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Ook hebben sommige headsets in deze test juist meer midden en hoge tonen en besparen ze op de basweergave, voor een helderder geluid. Al deze verschillen zijn eenvoudig terug te vinden in de tabel bij dit artikel.

Een goed exemplaar met een prettig draagcomfort en een goed gebalanceerde geluidsweergave is de Steelseries 5H v3. De zachte oorkussens zorgen voor extra comfort en het modulaire systeem zorgt ervoor dat hij makkelijk mee te nemen is. Wel hebben we twijfels over de stevigheid van de verstellers. De Thrustmaster Y250-C heeft daarnaast ook een mooi uitgebalanceerde geluidsweergave en is voorzien van volumebediening voor de microfoon. Bij deze headset hebben we tevens geen twijfels over de bouwkwaliteit.

Voor een headset met extra basweergave zonder dat de midden en hoge tonen er veel onder leiden, ben je het beste af met de Logitech G230 en Tritton Kunai headset. De Sennheiser PC320 heeft tegenovergesteld meer midden en hoge tonen en levert gedeeltelijk in op de lage tonen. Dit is een mooie oplossing als je op zoek bent naar meer definitie in de geluidsweergave. Het draagcomfort van deze headset is ook prima, al moet je hem steeds opnieuw instellen.

De Hardware.Info Silver Award gaat naar de Sennheiser PC 320 G4me, Steelseries 5H v3, Thrustmaster Y250-C en Turtle Beach Ear Force PX22 headsets. De Logitech G230, Tritton Kunai, Sharkoon Tactic SP Plus ontvangen de Hardware.Info Bronze Award.


Sennheiser PC 320 G4me
Steelseries 5H v3
Thrustmaster Y250-C
Turtle Beach Ear Force PX22


Logitech G230
Tritton Kunai
Sharkoon Tactic SP Plus


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*