Corsair Vengeance 1500 V2 review

Headset met verfijnde speakers

Door


Inleiding

Sinds de eerste introductie is Corsair flink op dreef met zijn headsets. Zo ook met de Vengeance 1500 waarvan we in dit artikel de tweede revisie bespreken. Deze heeft veel gelijkenissen met het eerder verschenen model, maar heeft een donkerder kleurstelling en een nieuwe set speakers voor verbeterde geluidskwaliteit.


In het snoer vinden we ook een verandering in de vorm van het bedieningspaneel. Deze is kleiner vormgegeven en voorzien van een shirtclip. Hiermee kan het algemene systeemvolume bediend worden en de microfoon gedempt. De neerklapbare microfoon bevindt zich op de linker oorschelp.

Corsair Vengeance 1500 v2
Corsair Vengeance 1500 V2

De headset heeft een hoorbaar frequentiebereik tussen 20hz en 20khz en de drivers hebben een formaat van 50 millimeter. De klankkast is van een gemiddeld formaat en ondersteunt USB headset Dolby Headphone voor virtueel 7.1 surround geluid. Het ontwerp is strak afgewerkt met een aluminium look en een brede hoofdband en verstellers. De Vengeance 1500 is volledig van plastic. De hoofdband zit lekker op het hoofd en is bedekt met nepleer. De oorkussens voelen ook fijn aan en zijn voorzien van een zachte stof, waardoor deze comfortabel op het hoofd rusten. De oorschelpen zijn tevens draaibaar, waardoor deze plat op tafel kunnen liggen.

De gemiddelde prijs voor deze headset is 93 euro, wat redelijk fors is voor een headset voor bij de computer. We zijn daarom ook benieuwd hoe hij presteert tegenover lager geprijsde modellen van rond de 70 euro.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Vengeance 1500 v2

Over-ear, 2 kanaals

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*