Teufel Concept E Digital review: eigenzinnige surroundset

Geluidskwaliteit is prima, bediening heeft zijn eigenaardigheden

Door


Conclusie

Teufels Concept E Digital is met een prijs van 450 euro niet goedkoop te noemen, maar dit is dan ook het type set dat zo 10 jaar meegaat, vergelijkbaar met Logitechs fameuze Z-5500 of de Creative Cambridge Soundworks sets van weleer. Gezien de functie-omvang, inclusief decoders voor DD en DTS en een veelheid aan aansluitingen inclusief Bluetooth, is de prijs best te rechtvaardigen - uiteraard omdat de geluidskwaliteit goed in orde is. Wellicht is de set niet zo superlatief als de 599 euro kostende, inmiddels niet meer verkrijgbare THX gecertificeerde Concept G 850, maar die was dan ook aanmerkelijk duurder, terwijl die in het hoog relatief gezien wat minder goed uit de verf kwam én geen decoder aan boord had. 

Ons voornaamste kritiekpunt betreft de gebruiksvriendelijkheid: het paneel op de subwoofer is handig, maar alleen als je het binnen handbereik hebt. Dat dwingt je min of meer deze op een bureau te plaatsen, wat naar onze mening niet de beste plaats is voor een subwoofer. Zeker niet een van deze omvang. Ook op de vloer moet hij in het zicht staan.

Daarmee is deze set qua doelgroep beperkt tot kleinbehuisden, zoals studenten die met één set zowel PC als TV van goed geluid willen voorzien, of als extra voorziening voor de bemiddelde PC-bezitter die een kamer apart ervoor kan inrichten. Puur als vervanger van een home cinemaset is deze minder geschikt - maar daarvoor heeft Teufel natuurlijk andere producten.

Al met al zijn we te spreken over de Concept E Digital, genoeg om hem met een Silver Award te belonen.


Teufel Concept E Digital 

Teufel Concept E Digital


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Teufel Concept E Digital

Subwoofer, 5 kanalen

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*