MSI GS70 2PE-290NL Stealth Pro review: 17,3 inch lichtgewicht met gaming genen

17,3 inch lichtgewicht met topspecificaties

Door


Inleiding

De gemiddelde gaming laptop is dik. Althans, dat is het beeld dat de meesten van jullie zullen hebben. Met de nieuwe GS70 breekt MSI met dat beeld. Een laptop die weliswaar duidelijke gaming genen heeft, maar aan de andere kant door zijn slanke vormgeving duidelijk een veel breder publiek moet aanspreken.


De zwarte strakke vormgeving is veel rustiger dan we gewend zijn van MSI. Het heeft wel wat weg van de strakke afwerking die je ook wel terugvindt in de Apple-producten maar dan wel met een duidelijke MSI / gaming-twist. Dat zit in relatief subtiele details zoals het drakenlogo aan de achterkant van het scherm en het feit dat de Windows-toets in het keyboard niet links maar rechts van de spatiebalk geplaatst is en de goede kijker zal het SteelSeries logo opvallen dat aangeeft dat dit bedrijf heeft meegewerkt aan het tikcomfort van deze machine. Ook levert MSI software mee waarmee je makkelijk macro's kunt maken of zelfs toetsen kunt uitschakelen. 

MSI GS70 2PE-290NL

Kenmerkend is ook de duidelijk zichtbare, centraal geplaatste aan/uit knop. Met een gewicht van 2,75 kilo is hij behoorlijk licht voor een 17 inch laptop en zeker voor een laptop met dit soort specificaties. Ter vergelijking, een GT70 weegt al snel een kilo meer! De behuizing is mooi vormgegeven, maar vooral het metaal rond de polssteunen had wat ons betreft wat steviger mogen zijn of wat meer ondersteuning mogen krijgen. Het voelt zeker daar een beetje dun aan. Om de slanke vorm mogelijk te maken ontbreekt wel een dvd-station, de vraag is echter of dat anno 2014 een heel groot probleem is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI GS70 2PE-290NL

Laptop, Qwerty, Intel Core i7 4710HQ, 16 GB, 17.3 inch, 1920x1080, Nvidia GeForce GTX 870M, 1256 GB, 2755 gram, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*