11 mechanische gaming-toetsenborden vergelijkingstest

Robuuste ramplanken

Door


Inleiding

Als je op zoek bent naar een toetsenbord, heb je een duizelingwekkend aantal keuzes. Een van de eerste beslissingen die je moet nemen, is of je voor een mechanisch toetsenbord gaat of niet. Is dat het geval, lees dan vooral verder, want wij hebben 11 exemplaren getest.


De meeste toetsenborden die verkocht worden, maken gebruik van een simpele techniek om een aanslag te registreren: de toets ligt op een verend stuk rubber, dat ervoor zorgt dat deze ingedrukt kan worden en weer terugveert. Onder deze “rubber dome” bevindt zich een membraan dat de aanslag registreert. Het nadeel van deze werking is dat de toets volledig moet worden ingedrukt om een aanslag te registreren. Een voordeel is dat dit type schakelaar goedkoop is om te maken, wat dan uiteraard ook zorgt voor een goede prijs voor het uiteindelijke toetsenbord.


De techniek achter (of eigenlijk onder) de traditionele dome-toetsen

In heel platte en dunne toetsenborden (zoals in laptops) bevinden zich meestal zogenaamde scissor switches. Deze toetsen worden ook omhoog gehouden met een rubberen kapje, maar worden daarnaast vastgehouden met een scharend mechanisme. Door middel van deze techniek kan een toetsenbord veel dunner gemaakt worden. Dit heeft als voordeel dat je polsen minder belast worden. Je hoeft deze schakelaars ook minder ver in te drukken om een aanslag te registreren dan het geval is bij dome-toetsen.


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*