ASUS Maximus VII Formula en Maximus VII Impact review

Het neusje van de zalm voor gamers?

Door


Conclusie

De Maximus VII Formula is pakweg even duur als de duurste CPU die je erop kunt zetten. Dat maakt het voor de meeste gamers een onzinnige keuze - aan een snellere videokaart zullen die doorgaans veel meer hebben. ASUS zet dit bord dan ook in de markt als 'het beste van het beste', het neusje van de zalm. Is dit het bord dat je dan wil hebben?

Eigenlijk niet. Ja, de Formula heeft een uitstekende audio-oplossing en een kwalitatief hoogwaardige netwerkchip, maar dat hebben veel goedkopere gaming-borden tegenwoordig ook. Voor het compleetste Z97-bord kun je beter kijken naar de ASUS Z97-Deluxe (NFC&WLC), dat naast 802.11ac-WiFi ook NFC en Thunderbolt biedt. Met de ROG Armor-overkapping, de backplate en de mogelijkheid tot waterkoelen van de VRM's lijkt ons de Maximus VII Formula daarom het meest geschikt voor een luxe casemod.

Hoewel de Maximus VII Impact nog steeds veruit het duurste Mini-ITX-bord op basis van de Z97-chipset is, is het prijskaartje minder extreem dan dat van de Formula. De hogere prijs ten opzichte van de eveneens op gamers gerichte Z97I Gaming AC van MSI is wat ons betreft te verantwoorden doordat ASUS veel inventiever te werk is gegaan bij het ontwerp van de Impact. Waar het M.2-slot bij MSI ontbreekt en er op dat bord slechts twee fan-connectors aanwezig zijn, heeft ASUS daar met de mPCIe Combo IV-kaart en de CoolHub handige oplossingen voor gevonden. Ook handige power/reset-knopjes en een HEX-display zijn gewoon aanwezig, wederom door een uitgekiende plaatsing.

Hoewel de meerprijs aanzienlijk is, durven we de Maximus VII Impact daarom het meest innovatieve Z97-gebaseerde Mini-ITX-bordje te noemen: goed voor een Gold Award. Het enige waarop ASUS de volgende keer wat beter moet letten, is het stroomverbruik.


ASUS Maximus VII Impact

ASUS Maximus VII Impact


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus Maximus VII Formula

ATX, Socket 1150, Intel Z97, DDR3

Specificaties Testresultaten Reviews

Asus Maximus VII Impact

Mini ITX, Socket 1150, Intel Z97, DDR3

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*