Interview met DJI, fabrikant van de populaire Phantom drones

Drones worden steeds populairders onder consumenten, die er foto's en video mee schieten.

Door


DJI Phantom 3 features

HWI: Laatste vraag, kan je wat vertellen over de toekomst van de Phantom producten, en wellicht al een tipje van de sluier oplichten over de aankomende Phantom 3, waarvan de geruchten gaan dat deze DJI Triumph of DJI Inspire 1 gaat heten?

MP: Al onze producten worden continu doorontwikkeld, we kijken altijd waar consumenten naar vragen en we blijven innoveren. Voor de volgende generatie kijken we naar het verbeteren van het gebruiksgemak en de veiligheid. Het is ook geen geheim dat de hele industrie werkt aan sense-and-avoid technologie, die het mogelijk maakt om objecten te herkennen en hier automatisch omheen te vliegen.

Maar we zouden ook graag de mogelijkheid bieden om andere sensoren aan de Phantom te koppelen, en daarom werken we toe naar een platform dat makkelijker is in te zetten voor verschillende doeleinden. We kijken daarnaast ook naar de beeldsensoren en mogelijkheden van onze eigen camera's. Al dat soort dingen kan je bij de volgende generaties verwachten.

Maar daarnaast blijven we ook bestaande producten ondersteunen met nieuwe software en firmware updates. Eén van de functies die we binnenkort aan de Phantom 2 Vision zullen toevoegen is de mogelijkheid om de camera makkelijker op en neer te pannen. Nu gebeurt dat via de app op de smartphone, waardoor je je hand van de controller moet halen. Binnenkort zal dat niet meer nodig zijn.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*