11 high-end DDR3-geheugenkits review

Hogere prestaties vooral voor de bühne

Door


Conclusie

Die-hard overklokkers wisten het eigenlijk al: op Hynix MFR-chips gebaseerde modules – en dat is zo’n beetje iedere DDR3-2666+ module die er in de winkel ligt – zijn er eigenlijk puur om een hoge klokfrequentie te kunnen claimen, zonder dat dat enig ander voordeel heeft. Sterker nog: de prestaties nemen eerder af dan toe. De hoogste klokfrequentie die we in onze test behalen, DDR3-3355, is (zoals vooraf te verwachten) met de Corsair Vengeance Pro DDR3-3000 kit met zeer nauwkeurig uitgezochte chips. Een CPU-Z screenshot met een zo hoog mogelijke klokfrequentie is een heel dure hobby.

Wie daadwerkelijk betere benchmarkresultaten wil, is beter af met een ander product. De op Samsung-chips gebaseerde G.Skill TridentX 8GB DDR3-2400 CL9 kit is wat dat betreft de onbetwiste winnaar van deze test. Met een gemiddelde prijs van € 121 is deze kit zeker niet goedkoop, maar ook zeker niet peperduur.

Gaat het je voornamelijk om de lol van het zo ver mogelijk opvoeren van de klokfrequenties opvoeren, dan is de Team Xtreem 16GB DDR3-2400 CL10 kit een goede keuze. Die is omgerekend naar prijs per gigabyte het goedkoopst en we haalden er procentueel de hoogste overklok mee.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel met alle testresultaten overzichtelijk naast elkaar.


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*