Be Quiet! Straight Power 10 CM 500-600-700-800W review: nieuwe reeks Gold-voedingen

Nieuwe munitie in de strijd om de beste 80Plus Gold voedingen

Door


Conclusie

De Be Quiet! Straight Power 10 zijn prima voedingen, al moet gezegd dat we in het 80Plus Gold-segment onder de A-merken anno 2014 eigenlijk sowieso weinig tot geen slechte modellen meer tegenkomen. Qua uitrusting, stabiliteit van voltages, ripple, efficiëntie en geluid presteren de vier exemplaren alle goed tot uitstekend. Waar de voedingen een beetje tegenvallen is bij de efficiëntie bij lage belasting; dat hebben we recent bij voedingen in dit segment toch beter gezien.

De relatief hoge prijs maakt echter dat het lastig is om de Straight Power 10's onbetwist als aanrader te bestempelen. In elk van de segmenten ondervinden de Be Quiets! hevige concurrent van bijvoorbeeld de Corsair CS-M, Seasonic G-series en vooral de Cooler Master V-series Semi-Modular voedingen. 

In het 500W segment (klik hier voor een vergelijkingstabel) heeft Be Quiet! op zich goede papieren: de voeding is het stilst en heeft de laagste ripple. De andere zijn echter iets efficiënter en bij lage belasting is vooral de Cooler Master zuiniger, een voeding die ook nog eens zo'n € 15 goedkoper is. Als lage geluidsproductie het belangrijkste is, is Be Quiet! hier de beste keus.

In het 600W segment (klik hier voor een vergelijkingstabel) hebben we de Seasonic en Cooler Master niet getest, maar recent wel een goed presterend Super Flower model dat qua prijs vergelijkbaar is met de Be Quiet!. De Corsair CS-M is hier duidelijk de beste keuze van de drie: qua geluidsproductie scheelt het weinig, maar de Corsair is duidelijk goedkoper en heeft een betere efficiëntie, zeker op lage belasting. De ripple is weliswaar hoger dan bij Be Quiet! en Super Flower, maar nog altijd prima.

In het 700W segment (klik hier voor een vergelijkingstabel) pakt opnieuw Cooler Master de prijsvechtersrol: de V-series Semi-Modular 750W is zo'n 20 euro goedkoper dan de Straight Power 10 700W. De Be Quiet is duidelijk stiller, maar Cooler Master wint als het aankomt op efficiëntie bij lage belasting. Voor het bedrag van de 10 koop je ook de Corsair RM 750W, die het op de sterke punten van de Be quiet! nog net iets beter doet.

Ten slotte in het 800W segment hebben we geen modellen getest die qua testresultaten een beter alternatief vormen voor de Be Quiet.

Al met al geven we de 500W en 800W exemplaren van de Straight Power 10 een Hardware.Info Silver Award.


Be quiet! Straight Power 10 500W
Be quiet! Straight Power 10 800W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*