Apple iPad Air 2 vs. HTC Nexus 9 review

Apple vs. Google

Door


Conclusie

De Apple iPad Air 2 en HTC Nexus 9 zijn op een van de belangrijkste punten van een tablet – het scherm – heel erg aan elkaar gewaagd. De backlight bleeding van het paneel van de Nexus 9 is echter erg slordig. Het paneel in de iPad Air 2 is overall dus de betere. Op het gebied van rekenkracht ontlopen de twee elkaar nauwelijks, in ieder geval niet genoeg om dat ook in de praktijk te merken. Het zijn beide zeer krachtige SoCs die gebruikmaken van een 64-bit-instructieset.

De iPad Air 2 wint het qua behuizing met gemak van de Nexus 9. De bouwkwaliteit van de Nexus 9 is niet wat je verwacht van een high-end tablet. Er ziet wat speling op en het wat forse voorkomen oogt ook niet bepaald luxe. De Nexus 9 biedt dan wel weer net wat meer en modernere aansluitingen, respectievelijk NFC en Bluetooth 4.1.

Qua software is het eigenlijk niet mogelijk om een winnaar aan te wijzen. Dat is echt een persoonlijke overweging, die waarschijnlijk ook voor een deel gebaseerd is op wat je verder nog voor apparaten gebruikt. Heb je al veel spullen van Apple, dan is het logisch om voor een iPad te gaan, omdat die simpelweg beter en eenvoudiger te integreren is. Ben je fan van Android, dan is de keuze voor de Nexus 9 weer een no-brainer. Intrinsiek ontlopen de besturingssystemen elkaar niet bijzonder veel. iOS is weliswaar wat opener geworden met versie 8, maar is nog wel altijd restrictiever dan Android. Op andere vlakken bewegen de twee OS'en wat meer naar elkaar toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afhandeling van notificaties in het lockscreen.

De Nexus 9 is dus over het algemeen duidelijk goedkoper dan de iPad Air 2. Hij overtuigt wat ons betreft echter ook een stuk minder. Als wij zouden moeten kiezen tussen de twee apparaten, dan zouden we voor de Apple iPad Air 2 gaan en dus iets meer uitgeven. Kwaliteit wint het bij ons over het algemeen van prijs. Dat is hier ook weer het geval. De Apple iPad Air 2 verdient dan ook zonder twijfel een Hardware.Info Gold Award. De Nexus 9 laat toch net wat te veel steken vallen om in aanmerking te komen voor eremetaal.


Apple iPad Air 2


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*