Apple iPod 2.0 Test

7500 muzieknummers op zak

Door


Eerste blik (vervolg)

Gebleven is de chroom-glimmende achterkant, die er schitterend uitziet, maar na 10 seconden vasthouden voorzien is van een vettig vingerafdrukpatroon. Wat nieuw is, zijn de verlichte bedieningsknoppen. In de oude iPod was alleen het display verlicht, maar nu lichten ook deze knopjes op, in een rood kleurtje dat goed past bij de displayverlichting. Het oplossend vermogen van het schermpje is nog steeds riant te noemen met 160x128 pixels.

De FireWire-kabel is multifunctioneel. Hij is bedoeld om de iPod op de computer aan te sluiten en bij een geschikte IEEE1394 aansluiting zal de iPod dan tevens opladen. Maar je kunt de kabel ook aansluiten op de netvoeding, om de iPod alleen op te laden. De cradle is een goede aanvulling op deze kabel en de iPod. Qua functionaliteit voegt hij niks toe aan de losse kabel, maar het gebruiksgemak is natuurlijk wél hoger. De cradle is relatief zwaar, wat een goede stabiliteit waarborgt. Ook heeft Apple een line-out op deze cradle gemaakt. Als je de cradle met de FireWire-kabel op de voeding aansluit, en de cradle via de line-out op je geluidsinstallatie, dan heb je, afhankelijk van de uitvoering, tien tot dertig uur muziek paraat, zonder te hoeven vrezen dat de accu leegloopt. Flexibiliteit ten top.

Opvallend is dat de 1.8" harddisk vrijwel geruisloos zijn werk doet. De grootste concurrent is de Creative Zen, en de harddisk van dit apparaat trilt voelbaar, wat een vreemd gevoel geeft als het in de binnenzak van je jas zit en tegen je borst hangt. De iPod heeft hier geen last van.

De afstandsbediening wordt tussen hoofdtelefoon en iPod geschakeld, en is ook half chroom uitgevoerd (met alle vingervlekken van dien). De bediening is eenvoudig en wijst zich vanzelf. Handig is de lock-schuifknop om de bediening te blokkeren. De iPod heeft zelf ook nog een lock-knop, die onafhankelijk van de afstandsbediening werkt. De iPod en de afstandsbediening zijn dus onafhankelijk van elkaar te blokkeren, wat er handig is: bij gebruik van het clipmapje kun je de bediening van de speler blokkeren, terwijl de afstandsbediening gewoon kan blijven werken.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*