Apple iPod 2.0 Test

7500 muzieknummers op zak

Door


Conclusie

De nieuwe iPod is kleiner dan zijn voorganger, heeft uitgebreidere software, is verkrijgbaar met een grotere harddisk en is relatief goedkoper geworden. Naast een goede MP3-speler die er gelikt uitziet, krijgt men voor 499 euro eigenlijk ook een snelle externe harddisk, en een eenvoudige electronische aganda/adresboekje. Via de cradle is het gebruik en opladen nog makkelijker dan via de kabel. Zit er dan geen nadeel aan de iPod 2.0? Jawel, de prijs is vergeleken bij de opslagcapaciteit van de concurrentie wat aan de hoge kant. Maar bij de concurrentie is het apparaat wél een stuk groter (met name dikker), luidruchtiger en meestal voorzien van een slechter display.

Apple had met vorige iPod al een uniek product, maar de iPod 2.0 weet dit toch weer op een aantal puntjes te verbeteren. Reden genoeg om de iPod 2.0 te belonen met een Hardware.Info Silver Award!

De nieuwe iPod 2.0 is verkrijgbaar in 10, 15 en 30 GB en heeft een adviesprijs van 399, 499 en 599 euro. Alleen de 15 en 30 GB versies worden geleverd met afstandsbediening, cradle, en tasje. In de VS is reeds de USB 2.0 kabel beschikbaar ($19) waarmee snelle overdracht via USB 2.0 mogelijk is. Of deze ook al in Europa beschikbaar is, is niet bekend.

Met dank aan Apple voor het zo snel beschikbaar stellen van het product.

http://www.apple.com/nl/ipod/

Toevoeging

We hebben inmiddels ook de Apple iPod Dock Connector to USB 2.0 + FireWire getest. Klik hier voor de review.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*