Motorola Moto 360, LG G Watch R, Samsung Gear S review

Android Wear vs. Tizen

Door


Conclusie 

Geplaatst voor de keuze uit de LG G Watch R, Motorola Moto 360 en de Samsung Gear S, zouden we eerlijk gezegd niet goed weten welke we zouden moeten nemen. Qua uiterlijk zijn de twee ronde toestellen wat ons betreft interessanter, maar we vinden de rechthoekige Gear S veel fijner qua bediening. Die laatste biedt ook meer mogelijkheden en is ook zelfstandig te gebruiken. De turn-by-turn-navigatie van Maps op de Android Wear-horloges is wat ons betreft juist weer een groot pluspunt van de G Watch R en de Moto 360. Tizen zou een beperkende factor kunnen zijn op het gebied van de ontwikkeling van apps, maar Samsung is dermate groot dat dit waarschijnlijk wel los loopt.

LG G Watch R Black

Een andere en wellicht voor veel mensen relevantere vraag is of een smartwatch op dit moment überhaupt al interessant genoeg is om aan te schaffen. Echt veel gebruiksdoelen zien we er nog niet voor, al is het screenen van telefoontjes en berichten wel erg handig, net als de koppeling met een navigatie-app. Ook de mogelijkheid om de playback van bijvoorbeeld Spotify en Netflix te regelen, is zeker een pluspunt.

Motorola Moto 360 Black

De grote vraag is wat ons betreft echter of je voor dit soort functionaliteit 229, 259 of 365 euro wilt betalen voor respectievelijk de Moto 360, G Watch R en de Gear S. Dat zijn prijzen waar je ook een zeer acceptabele smartphone van kan kopen. Toegegeven, die vergelijking is niet helemaal eerlijk gezien het gebruiksdoel, maar het geeft wel aan dat je op dit moment best veel betaalt voor een apparaat dat feitelijk nog niet heel veel meer is dan een tweede scherm bij je smartphone.  

Samsung Gear Small Black


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*