Motorola Moto 360, LG G Watch R, Samsung Gear S review

Android Wear vs. Tizen

Door


Inleiding

De smartwatch steekt al enkele jaren zijn neus aan het venster maar weet vooralsnog geen potten te breken. Wij testten de LG G Watch R, Motorola Moto 360 en de Samsung Gear S om de huidige stand van zaken te beoordelen. Dat is tevens een strijd tussen twee verschillende besturingssystemen, namelijk Android Wear en Tizen, het door Samsung zelf ontwikkelde OS. Lees dus snel verder als je wilt weten of een smartwatch inmiddels een aankoop is die het overwegen waard is en welke van de drie ons het best is bevallen. 


Een veelgehoorde opmerking als het gaat om smartwatches is dat de apparaten er niet bepaald uitzien als horloges. Ze zijn vaak wat lomp groot en ook rechthoekig. Aan dat laatste hebben zowel LG en Motorola in ieder geval iets gedaan met de G Watch R en de Moto 360. Deze zijn namelijk rond. De G Watch R is van een afstandje nauwelijks te onderscheiden van een traditioneel, zij het wat robuust horloge, de Moto 360 oogt als geheel wat verfijnder wat ons betreft.

LG G Watch R Black
LG G Watch R

Motorola Moto 360 Black
Motorola Moto 360

De Gear S van Samsung is allesbehalve rond. Deze smartwatch is zo rechthoekig als het maar zijn kan. Althans, als je het van bovenaf in het platte vlak bekijkt. Hij heeft wel wat weg van een Galaxy-smartphone, waar met een shrink beam op is geschoten. Van opzij is hij minder rechthoekig, want hij is licht gebogen en volgt de vorm van de pols. Wie bekend is met de Gear Fit van afgelopen jaar, zal de vormgeving bekend voorkomen. Uiterlijk is de Gear S, kort door de bocht gesteld, feitelijk niets anders dan twee Gear Fits naast elkaar.

Samsung Gear Small Black
Samsung Gear S

Qua prijs zitten de twee ronde modellen dicht bij elkaar. De Moto 360 staat voor gemiddeld zo'n 230 euro in onze Prijsvergelijker, de G Watch R voor gemiddeld 265 euro. De Gear S zit hier met gemiddeld 369 euro fors boven.


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*