Hardware.Info Awards 2014 - De Uitslag

Welke producten zijn door de lezers van Hardware.Info verkozen tot de beste van 2014?

Door


Smartphone, tablet, TV en fotocamera

Beste smartphone 2014: Samsung Galaxy S5

De vraag wat de beste smartphone van het jaar is, houdt de gemoederen bezig. Waar in veel categorieën al in ronde 1 duidelijk werd dat er maar een klein aantal kanshebbers zou zijn, waren er juist in deze categorie een groot aantal producten die opvallend vaak genoemd werden. Uiteindelijk nomineerden we producten van Apple, HTC, Google, Sony, Nokia, Motorola, LG en Oneplus, maar de meeste stemmen kreeg uiteindelijk Samsung met de Galaxy S5. Opvallend: de Oneplus One werd door jullie ook significant vaak genoemd als kanshebber voor beste product over-all (en was ook genomineerd voor die categorie), maar kon Samsung in de categorie smartphones niet van de nummer één positie weerhouden.

Runner-up: Oneplus One

 

 

Beste tablet 2014: Apple iPad Air 2

Laten we eerlijk zijn: een gigantische stap vooruit ten opzichte van zijn voorloper is de Apple iPad Air 2 niet. Maar: if it ain't broke, don't fix it. Het uitstekende ecosysteem met een ontelbaar aantal apps, het zeer lage gewicht, het uitstekende beeldscherm en de onvolprezen afwerking van Apples meest luxe iPads vallen bij jullie in de smaak. Samsungs op Android gebaseerde Galaxy Tab S schopte het tot de tweede plek.

Runner-up: Samsung Galaxy Tab S

 

 

Beste TV 2014: Samsung HU7500

In de categorie beste TV gingen net als voorgaande jaren de meeste stemmen naar Samsung, dit jaar voor de HU7500 reeks. Dit is Samsungs topreeks platte Ultra HD TV's. Op basis van onze tests blijken de TV's een uitstekende beeldkwaliteit met dito beeldverwerking te hebben. Daarnaast hebben de HU7500 modellen zo'n beetje iedere Smart TV dienst die je je maar kunt wensen, inclusief Netflix in Ultra HD. Sony's X9005B reeks vinden we op plek 2.

Runner-up: Sony X9005B

 

 

Beste fotocamera 2014: Canon Eos 5D Mark III

De markt voor fotocamera's is nog altijd in vrije val, maar liefhebbers en professionals houden de segmenten van systeem- en spiegelreflexcamera's overeind. Hoewel Canon en Nikon relatief behoudend zijn en niet voorop lopen met nieuwe systemen en technologieën, blijft hun faam en expertise bij klassieke spiegelreflexcamera's ongeëvenaard en die laten ook duidelijk de harten van onze lezers sneller kloppen. Canon ging met de eerste prijs aan de haal voor de Eos 5D Mark III, een in 2012 (!) geïntroduceerde camera die nog altijd weinig concurrentie kent op het gebied van beeldkwaliteit en beschikbaar lenzenassortiment. De tweede plaats is voor Nikon met haar D810, een camera met een prijskaartje waar de meesten van ons alleen over kunnen dromen.

Runner-up: Nikon D810

 


In deze review besproken 35 producten

  Meer producten (35)  

Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*