Hardware.Info Awards 2014 - De Uitslag

Welke producten zijn door de lezers van Hardware.Info verkozen tot de beste van 2014?

Door


Processor, moederborden en geheugen

Beste processor 2014: Intel Core i7 4790K

Intel heeft in 2014 geen geheel nieuwe reeks CPU's voor "standaard" desktops geïntroduceerd, enkel de Haswell-E CPU's voor high-end desktops. Wel kregen we wat men noemde de "Haswell refresh", bestaande 4e generatie Core processors, maar dan op een hogere klokfrequentie voor hetzelfde geld. Bij de meeste CPU's was het verschil exact 100 MHz, maar bij het topmodel maakte Intel een veel grotere stap. Waar de Core i7 4770K (vorig jaar door jullie verkozen tot beste CPU) standaard werkte op 3,5 GHz met een 3,9 GHz turbo, werkt de 4790K standaard op 4 GHz met een 4,4 GHz turbo. Vermoedelijk is het feit dat de 4 GHz grens eindelijk is geslecht een reden dat deze 4790K CPU het afgelopen half jaar zeer populair bleek. De later in het jaar geïntroduceerde 8-core Core i7 5960X kreeg het één na grootste aantal stemmen.

Runner-up: Intel Core i7 5960X

 

Beste (micro) ATX-moederbord 2014: ASUS Maximus VII Gene

Waar we moederborden tot afgelopen jaar nog opsplitsten in een categorie AMD- en Intel-borden, maakten we dit jaar voor het eerst een andere splitsing: jullie konden kiezen voor het beste (micro) ATX en het beste mini ITX moederbord. In de eerste categorie heeft de ASUS Maximus VII Gene gewonnen. Dit is ASUS' micro-ATX bord voor Intels Haswell CPU's uit de Republic of Gamers reeks. Opnieuw heeft ASUS een micro-ATX bord ontwikkeld met veel toegevoegde waarde voor gamers en overklokkers. In onze vergelijkingstest viel het bord al in de prijzen en nu dus ook bij de Hardware.Info Awards 2014. Runner-up is de MSI Z97 Gaming 5, een bord dat sinds introductie in de top 3 meest bekeken moederborden in onze prijsvergelijker staat. Het moet gezegd: het verschil in aantal stemmen tussen de nummer 1 en 2 in deze categorie was piepklein dit jaar!

Runner-up: MSI Z97 Gaming 5

 

Beste mini ITX-moederbord 2014: ASUS Maximus VII Impact

Ook in de categorie mini ITX-moederbord wint een ASUS moederbord met Intel Z97 chipset uit de Republic of Gamers serie. De Maximus VII Impact het tweede RoG-bord met dit formaat en opnieuw heeft ASUS een topproduct afgeleverd. Ondanks het beperkte oppervlak heeft ASUS een bordje samengesteld dat qua overklok- en gaming-mogelijkheden weinig onder doet voor z'n ATX-soortgenoten. Daarvoor heeft de moederbordfabrikant een aantal slimme trucs moeten toepassen, zoals het plaatsen van de CPU-stroomvoorziening en geluidskaart op losse PCB's die haaks op het moederbord staan. Ook in deze categorie is MSI de runner-up geworden, met de Z97I Gaming AC.

Runner-up: MSI Z97I Gaming AC

 

Beste geheugenmoduleserie 2014: Corsair Vengeance

Menig andere fabrikant doet z'n best om het succes te evenaren, maar Corsair blijft heer en meester in de categorie geheugenmodules. Net als de afgelopen jaren is het Corsairs Vengeance-serie die de award voor beste geheugenmodules krijgt. En eveneens net als de afgelopen jaren is de Kingston HyperX reeks de runner-up.

Runner-up: Kingston HyperX

  


In deze review besproken 35 producten

  Meer producten (35)  

Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*