Hardware.Info Awards 2014 - De Uitslag

Welke producten zijn door de lezers van Hardware.Info verkozen tot de beste van 2014?

Door


GPU, videokaarten en geluidskaart

Beste 3D-chip 2014: Nvidia GM204 (Nvidia GeForce GTX 970/980)

AMD leek aan het begin van dit jaar nog de beste papieren te hebben met de Radeon R9 290 en 290X, die een uitstekende prijs/prestatieverhouding boden (en nog steeds bieden). Het populairst werden echter de in september geïntroduceerde GeForce GTX 970 en 980, gebaseerd op de Nvidia GM2014 GPU. Ondanks het feit dat de chip op hetzelfde 28nm procedé als diens voorloper is geïntroduceerd, weet Nvidia met een geoptimaliseerde architectuur duidelijk betere prestaties te combineren met een aanzienlijk lager stroomverbruik. Vriend en vijand is het er over eens dat de GeForce GTX 980 op dit moment de snelste single-GPU videokaart is en de GeForce GTX 970 kaarten trekken sinds de introductie ongekend veel bekijks in onze prijsvergelijker.

Runner-up: AMD Hawaii (AMD Radeon R9 290 / 290X)

 

Beste op AMD GPU gebaseerde videokaart 2014: MSI Radeon R9 290X Lightning 4GB

MSI maakt al sinds de nodige jaren speciale Lightning edities van high-end videokaarten, waarbij men de complete PCB herontwerpt met die-hard overklokkers in het achterhoofd. Met de Radeon R9 290X heeft MSI opnieuw een succesvolle Lightning-kaart uitgebracht die menig overklokrecord heeft doen sneuvelen en dat wordt overduidelijk door jullie gewaardeerd. De runner-up is ook een Radeon R9 290X, maar dan de Vapor-X versie van Sapphire.

Runner-up: Sapphire Radeon R9 290X Vapor-X 8GB

 

Beste op Nvidia GPU gebaseerde videokaart 2014: MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB

Ook in de categorie videokaarten met Nvidia GPU heeft MSI de meeste stemmen vergaard. De MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB kwam goed uit onze test en is sindsdien zeer populair vanwege een combinatie van prima prestaties, een lage geluidsproductie en een scherpe prijsstelling. De runner-up is de directe concurrent van deze kaart: de ASUS GeForce GTX 970 Strix 4GB. Beide kaarten hebben de door veel gebruikers geliefde functionaliteit dat de ventilator helemaal stil staat zolang je niet aan het gamen bent.

Runner-up: ASUS GeForce GTX 970 Strix 4GB

 

Beste geluidskaart 2014: ASUS Xonar Essence STX II

Het aantal mensen dat nog een losse geluidskaart gebruikt neemt ieder jaar af, maar toch zijn twee bedrijven nog altijd in de weer met nieuwe modellen. Net als vorig jaar is het ASUS dat aan het langste eind trekt, met de nieuwe Xonar Essence STX II. Creative kreeg een fractie minder stemmen.

Runner-up: Creative Sound Blaster ZxR

 


In deze review besproken 35 producten

  Meer producten (35)  

Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*