Hardware.Info Awards 2014 - De Uitslag

Welke producten zijn door de lezers van Hardware.Info verkozen tot de beste van 2014?

Door


All-in-one PC, mini-PC en notebooks

Beste all-in-one PC 2014: MSI AG240

Apple krijgt de iMacs niet aangeleept, maar voor andere fabrikanten blijven all-in-one PC's een lastig marktgebied. MSI draait al de nodige jaren mee met dit soort producten, maar specialiseert zich de laatste tijd in nichemarkten en dan primair gamers. Een all-in-one specifiek gericht op deze doelgroep vonden we op het eerste gezicht een opmerkelijke keuze, maar in de praktijk bleek de AG240 een prima apparaat. En dat vonden jullie klaarblijkelijk ook, want deze all-in-one PC kreeg meer stemmen dan de Apple iMac 27". 

Runner-up: Apple iMac 27"

 

Beste mini-PC / barebone 2014: MSI Nightblade Z97

Na eerder al succes te hebben geoogst met gaming moederborden, videokaarten en notebooks, maakte MSI dit jaar de overstap naar een nieuwe productgroep met haar gaming producten: barebones. De Nighblade is een strak ontworpen kleine PC met in eerste instantie een MSI Mini-ITX moederbord met Z87-chip aan boord en in de nieuwste uitvoering met een Z97 bord. De barebone biedt voldoende ruimte om een krachtige videokaart te plaatsen. Jullie vonden dit product een betere keuze dan de verschillende mini-PC's die in deze categorie waren genomineerd, waaronder de op de tweede plek geëindigde Gigabyte Brix Pro-4770R.

Runner-up: Gigabyte Brix Pro-4770R

 

 

Beste notebook 2014: ASUS N550

Als beste notebook van 2014 kozen jullie de N550 serie van ASUS. Deze reeks 15,6" laptops is verkrijgbaar in een flink aantal uitvoeringen, die gemeen hebben dat een snelle Intel Core i7 CPU wordt gecombineerd met een potente videokaart en een Full HD scherm, in de luxere uitvoeringen zelfs met IPS-technologie. Andere voordelen van de N550 reeks zijn dat de laptops relatief eenvoudig te upgraden zijn en gezien de specificaties scherp geprijsd. Op de tweede plek vinden we een all-time classic, de Apple Macbook Air.

Runner-up: Apple Macbook Air

 

 

Beste hybride tablet/notebook 2014: Microsoft Surface Pro 3

Ook het afgelopen jaar zijn tablets en notebooks steeds dichter naar elkaar toegegroeid en hebben we weer allerhande hybride ofwel convertible modellen de revue zien passeren. De meest geslaagde is volgens jullie de Microsoft Surface Pro 3. In principe is het een tablet, maar gezien de krachtige basis (met Core i3, i5 of i7), het relatief grote scherm (12") met hoge resolutie (2160x1440) is de Surface Pro 3 ook prima te gebruiken voor typische laptop taken, zeker wanneer je apparaat voorzien van Microsofts optionele type cover. Op de tweede plek vinden we een product uit een ander segment: de ASUS Transformer Book T100TA is een betaalbare tablet/mini-laptop op basis van Intels nieuwste generatie Atom-processors (Bay Trail) met een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

Runner-up: ASUS Transformer Book T100TA

 

Beste gaming notebook 2014: MSI GS70

Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat MSI haar eerste laptops in Nederland introduceerde. Waar de van oorsprong fabrikant van moederborden en videokaarten op dat moment nog het plan had om een concurrent te worden voor de HP's en Dells van deze wereld, is een significant marktaandeel krijgen in het "massasegment" helaas niet helemaal gelukt. De laatste jaren specialiseert MSI zich in niches en dan primair in gaming notebooks. Op dat vlak is de fabrikant nu trendzetter, met goede modellen met altijd de nieuwste CPU's en GPU's en vele speciale gaming-features, waaronder bijvoorbeeld in samenwerking met Steelseries ontwikkelde laptoptoetsenborden. Was het concept "gamen op een laptop" een paar jaar geleden nog ondenkbaar, inmiddels bewijst MSI dat het prima kan. De slanke MSI GS70, een 17" gaming laptop die ook nog prima mee te nemen is, is wat jullie betreft de beste gaming laptop van 2014. Alienware heeft het geschopt tot de tweede plek.

Runner-up: Alienware 17

 

 


In deze review besproken 35 producten

  Meer producten (35)  

Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*