Eizo EV2450 en EV2455 review: fijne Flexscans

De perfectie benaderd

Door


Conclusie

Het komt weinig voor dat een monitor de perfectie zo dicht benadert als deze twee modellen. Weliswaar betaal je voor het goedkopere model, de EV2450, ongeveer honderd euro meer dan voor een exemplaar van een voordeliger concurrent met verstelbare voet, maar die meerprijs zie je terug in een degelijker constructie, completere aansluitmogelijkheden, prettiger onscreen menu, zinvolle features en bovenal extreem goede beeldkwaliteit. Die meerprijs is het zonder meer waard.

De EV2455 is een lastiger verhaal, want die heeft een prijs die hoger is dan van de nodige 27-inch WQHD-monitoren, die meer werkruimte en eveneens doorgaans zeer hoge kwaliteit bieden. Alleen als je een verstokte liefhebber van 16:10 bent en meerdere schermen naast elkaar wilt gebruiken, zou je die moeten overwegen – maar dan heb je ook aan deze een uitstekende koop. De EV2450 belonen we met een Hardware.Info Gold Award, de EV2455 met Silver.

Eizo EV2450 Black


Eizo EV2450


Eizo EV2455


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*