Corsair Gaming M65 RGB gaming muis review

Muis zoekt passend baasje

Door


Conclusie

We zijn zeer te spreken over de prestaties van deze muis. Ondanks de verhalen van versnelling die zich in de ADNS-9800 laser sensor zouden moeten voordoen, merken wij deze niet in ons exemplaar. Zoals we al eerder aangaven is deze muis niet geschikt voor low sense gebruik door de plaatsing van de ‘Sniper’ button. Er is geen rubber toegevoegd voor extra grip. Het voordeel is dan weer wel dat deze knop standaard makkelijker te bereiken is.

Corsair M65 RGB Black

Mid sense gamers kunnen ook nog prima gebruikmaken van deze muis, maar voor gamers die op hoge gevoeligheid gamen is de M65 RGB wellicht niet het meest geschikt. Daarvoor zijn bijvoorbeeld de Corsair Vengeance M95 of Logitech G700s erg geschikt. De M65 RGB is niet perfect voor low sense en ook niet voor high sense gebruik, maar zit daar net tussenin. Hierdoor kunnen wij deze muis niet in het algemeen aanraden voor iedereen.

Daarnaast zijn we niet tevreden over de implementatie van de software en de verlichting in deze muis. In de huidige vorm werken sommige functies niet naar verwachting en moet je de handleiding nalezen om de basisinstellingen te begrijpen. Driversoftware zou wat ons betreft juist intuïtief moeten zijn om het gebruiksgemak te vergroten. Om die reden vinden wij ook dat er voor de vraagprijs van 80 euro betere gaming muizen te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld de Logitech G402, die toegespitst is op low sense gebruik, of de high sense Corsair Vengeance M95 die voor hetzelfde geld verkrijgbaar is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair M65 RGB White

Laser, 8200 dpi

Specificaties

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*