Corsair Gaming M65 RGB gaming muis review

Muis zoekt passend baasje

Door


Inleiding

Met de introductie van het submerk Corsair Gaming is Corsair ook begonnen met het uitbrengen van producten met instelbare RGB verlichting. Meestal in varianten die al eerder het daglicht zagen, maar zelf nog geen licht uitstraalden. Bijvoorbeeld het K70 RGB toetsenbord, die we al eerder bespraken op onze website. In deze review besteden we aandacht aan de M65 RGB muis uit het nieuwe assortiment van Corsair Gaming.


De vormgeving die Corsair heeft gekozen voor de M65, komt bekend voor. Hij lijkt sprekend op de M60 uit 2012. Deze lijn is bedoeld voor games waarbij een hoge snelheid gewenst is. Voor strategiespellen heeft Corsair producten met een groter knoppenarsenaal verkrijgbaar, zoals de M95, die nog niet in een RGB variant te verkrijgen is. De M65 RGB weegt 123 gram zonder gewichtjes en is daarmee niet overdreven zwaar. Met de extra gewichtjes weegt hij 137 gram. De ADNS-9800 laser sensor is voorzien van 8200 DPI en is instelbaar vanaf 50 DPI, hierbij heeft men de keuze uit vijf stappen middels een regelaar in de vorm van twee knoppen en een kleurenled bij het scrolwiel.

Corsair M65 RGB Black
Corsair Gaming M65 RGB

De basis wordt gelegd met een aluminium behuizing aan de onderkant van de muis met daarin drie compartimenten die ieder een gewichtje van 4,5 gram kunnen huisvesten. Dit kwamen we ook tegen bij de M60 en M65 en maakt het mogelijk om niet alleen het gewicht maar ook de verdeling van het gewicht in de muis aan te passen.

Het grootste verschil tussen de M60/M65 en de M65 RGB is op het eerste gezicht natuurlijk de toegevoegde verlichting. Ook de plaatsing van de knoppen is subtiel veranderd. De extra ‘sniper’ knop bij de duim, waarmee je kortstondig de gevoeligheid van de muis kunt verlagen, is wat verder naar voren geplaatst. Dat zorgt ervoor dat deze beter bereikbaar is. Aan de andere kant, het is nu bijna onmogelijk geworden om de muis op te tillen, omdat de duim niet om deze knop heen kan. Hierdoor is deze versie van de M65 muis minder interessant voor low sense gamers dan de voorgaande modellen.

Corsair M65 RGB Black
De ‘sniper’ knop is beter bereikbaar, maar heeft consequenties voor het optillen van de muis


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair M65 RGB White

Laser, 8200 dpi

Specificaties

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*