Bouw je eigen Mini-PC 2015: kleiner is fijner

Een volwaardige PC op basis van Mini-ITX

Door


Inleiding

Vorig jaar publiceerden we de nieuwste editie van onze workshop 'Bouw je eigen PC', waarin we uiteenzetten hoe je een ATX PC stap voor stap in elkaar kan zetten. Als er echter een duidelijke trend is in de wereld van de desktops, is dat ook deze productgroep niet aan gestage verkleining ontkomt. Mini-ITX bestaat al jaren als form factor, maar nog nooit was er zoveel keus en kon je zo'n krachtig systeem op dit platform bouwen. In onze eerste editie van de 'Bouw je eigen Mini-PC' laten we zien hoe je zo'n systeem in elkaar zet.


Lees ook onze handleiding voor het bouwen van een grote ATX PC.

In deze handleiding zetten we niet weer alle redenen op een rijtje om zelf een systeem te bouwen - daarvoor verwijzen we je graag naar het genoemde, eerder gepubliceerde artikel. Ook diverse andere aandachtspunten houden we beknopter. Waar we wel even op ingaan, zijn zaken die specifiek voor een Mini-ITX PC van belang zijn om op te letten.

Mini betekent in principe niet dat je concessies hoeft te doen aan de prestaties. Het systeem dat we hier in elkaar zetten is weliswaar maar één voorbeeld uit vele mogelijkheden, maar zelfs in de zeer compacte behuizing die we gebruiken past een volwaardige videokaart, een krachtige quad-core processor en een flinke hoeveelheid geheugen en opslag. De volledige lijst specificaties is als volgt:

Systeem  
Moederbord ASUS Z97I-Plus
Processor Intel Core i5 4690K
CPU-koeler Scythe Big Shuriken 2 rev. B
Geheugen Corsair Vengeance LP 1600MHz 2x 8GB
Videokaart ASUS GTX 760 Striker Platinum 4GB
SSD Samsung SSD 850 Pro 256GB
Harddisk WD Black V2 3TB
Optische drive Silverstone SST-SOD02
Voeding Silverstone SST-ST45SF-G
Behuizing Silverstone SST-ML07B
Casefans Corsair AF120
Randapparatuur  
Monitor Iiyama B2483HS
Toetsenbord Corsair Raptor K40
Muis Corsair Raptor M45
Headset Corsair Raptor HS40

Let wel, dit is geen aankoopadvies - dit zijn puur de onderdelen die we ter beschikking hadden om deze gids op te baseren.

Hardware.Info Bouw Je Eigen Mini-PC 2014 (Mini-ITX)

Ook voor deze editie beperken we ons niet tot de inhoud van de kast, maar ook hier laten we weer even zien hoe je alle randapparatuur aansluit. Voor veel van onze vaste lezers ongetwijfeld gesneden koek, maar wie voor het eerst direct in het diepe duikt is er wellicht toch bij gebaat.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Hardware.Info Bouw Je Eigen Mini-PC 2014 (Mini-ITX)

Mini PC, Intel Core i5 4690K, 16 GB, Nvidia GeForce GTX 760, 3256 GB, 24 inch, -

Specificaties

Lees ook deze systeem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*