Edifier S760D review: overtreffende trap

De ultieme PC speakerset van dit moment

Door


Conclusie

Veel worden er niet meer gemaakt: high-end speakersets. Als je circa 300 euro te spenderen hebt, is de Logitech Z906 eigenlijk de enige optie. De Edifier S760D kost het dubbele, terwijl op papier het vermogen vergelijkbaar is. Ook qua functionaliteit en aansluitingen zijn de twee vergelijkbaar. Echter, de praktijk laat duidelijke verschillen zien. De S760D is beslist een klasse beter, zowel qua constructiekwaliteit (ook de Z906 wordt geplaagd door een middelmatig geconstrueerde console) als qua geluidskwaliteit. Waar de sub van de Z906 behoorlijk aanwezig is, gedraagt die van de S760D zich zoals dat hoort, en de grotere satellieten zetten een nauwkeuriger, breder geluidsbeeld neer. Ook de fameuze Z-5500 delft het onderspit in een rechtstreekse vergelijking. 

Daar moet je dus wel diep voor in de buidel tasten, maar aan de andere kant: een HiFi set die deze geluidskwaliteit biedt kost nog heel wat meer. Natuurlijk lever je in die vergelijking met de S760D wel in op gebruiksgemak (alle aansluitingen op de sub met de bijbehorende kabelspaghetti, in plaats van op een basis-unit) en op functionaliteit (HDMI-ingangen tref je op deze speakerset niet aan). Wil je HD audio decoders en HDMI-ingangen, dan kan je beter naar een thuisbioscoopset kijken, maar dan wel de betere sets met losse componenten, want een alles-in-een doos van een paar honderd euro komt qua weergave niet in de buurt bij de S760D. Heb je die niet nodig en wil je gewoon het beste geluid voor bij je PC, dat je ook kan gebruiken in de huiskamer, dan is de S760D een uitstekende koop.

Dit is duidelijk een set voor een kleine niche van gebruikers, maar die zal er wel erg gelukkig van worden. Wij nemen in elk geval met enige pijn in het hart afscheid van deze speakers, waarbij de wat moeizame verbinding met de console de enige pleister op de wonde is - een sub die je niet een beetje uit het zicht kan zetten is in de huiskamer nu eenmaal niet handig. Desalniettemin past maar één award bij deze superlatieve speakerset: Edifier mag met goud naar huis.


Edifier S760D

Edifier S760D


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Edifier S760D

Subwoofer, 5 kanalen

Specificaties

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*