CM Storm NovaTouch TKL review: het beste van beide werelden

Compact toetsenbord met uitstekende aanslag

Door


Conclusie

De CM Storm NovaTouch TKL zal degene met voldoende budget en een voorliefde voor een goed klavier zeker kunnen bekoren. De aanslag is een van de beste die we tot nu toe hebben ervaren en de bouwkwaliteit van het toetsenbord is uitstekend. Zelfs de verpakking is luxe uitgevoerd, net als de keycap puller. Met de bijgeleverde rubberen o-ringen kun je de aanslag nog wat verder naar je eigen smaak aanpassen. Ook zijn de keycaps extra duurzaam, al wordt de witte letteropdruk wel behoorlijk snel vies. Keycaps voor Cherry MX schakelaars zijn ook op dit toetsenbord te gebruiken zijn, dus je kunt ze naar hartenlust vervangen. Aangezien dit een Tenkeyless toetsenbord betreft, is het belangrijk om je te realiseren dat er geen numpad gedeelte aanwezig is, wat bij veel invoerwerk een gemis kan zijn.

Helaas kan CM Storm zijn claim van de kortste indruk met 1 millimeter tot het actuatiepunt niet waarmaken met dit Topre toetsenbord, wij maten minimaal 1,9 tot 2,4 millimeter afwisselend per toets. Dit mag de pret echter niet drukken: ondanks deze niet waargemaakte claim is de aanslag zeer aangenaam en zijn we dik tevreden over de bouwkwaliteit. Om die reden verdient de CM Storm NovaTouch TKL dan ook zeker een Hardware.Info Gold Award.


CM Storm NovaTouch TKL
CM Storm NovaTouch TKL


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

CM Storm NovaTouch TKL

Toetsenbord, Qwerty US, Mechanisch toetsenbord

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*