LG Music Flow review: multiroom-audio van LG

Stijlvol, maar klinkt het ook goed?

Door


Inleiding

Multiroom-audiosystemen beginnen langzamerhand wat meer ingeburgerd te raken. Naast Sonos en Denon (met de Heos-apparaten) is ook LG in die markt gestapt, met een systeem dat Music Flow genoemd wordt. Wij testten de HS6, H5 en H7.


LG neemt geen halve maatregelen als het gaat om Music Flow. Het Koreaanse bedrijf komt niet met zomaar een paar speakers, maar met een complete line-up. Allereerst is er de HS6, een soundbar voor bij de televisie, inclusief draadloze actieve subwoofer. Daarnaast zijn er nog de H3, H5 en H7, losse enkele speakers, en de R1, een bridge waar je meerdere speakers draadloos mee aan kunt sturen. Inmiddels zijn er nog enkele (hoger gepositioneerde) soundbars toegevoegd aan de line-up.

Met uitzondering van de bridge, zijn alle andere onderdelen zelfstandig of in combinatie met elkaar te gebruiken. Je kunt ze dus combineren zoals jij dat wilt. Het is mogelijk om de speakers te groeperen, bijvoorbeeld als je in meerdere kamers dezelfde muziek wilt laten horen. Als je de HS6 en twee losse speakers hebt, kun je die ook in een surround-opstelling zetten. Ook hier is een willekeurige combinatie van speakers mogelijk (met uitzondering van de HS6), al is het uiteraard aan te raden om twee speakers van hetzelfde type te nemen als surround-speakers. Dat zorgt voor het beste geluidsbeeld. Alle speakers in deze line-up ondersteunen (FLAC- en WAV-)bestanden tot 24-bit/192kHz.

In wat volgt bespreken we de HS6 eerst los, waarna we de twee losse speakers en de bridge die wij ter test hebben opgestuurd gekregen (de H5 en H7) bespreken. Daarna bespreken we de algemene werking van Music Flow en de prestaties van het systeem. 


In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

LG LAS650M

Specificaties

LG Music Flow H5

Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

LG Music Flow H7

Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*