Denon HEOS review: multiroom streaming deluxe

Flexibel en veelzijdig, maar met verbeterpunten

Door


Conclusie

Denons Heos-systeem is een waardige concurrent voor marktleider Sonos. Het onderscheidt zich met een aantal handige functies, waaronder het aansluiten van en streamen vanaf een USB-opslagmedium, waardoor je niet per se een centrale server nodig hebt. Ook het in stereo kunnen gebruiken van twee Heos-speakers is handig. Qua online streamingdiensten valt er nog het een en ander te winnnen. Het niet ondersteunen van bestanden met hogere sample frequentie dan 48Khz zal door sommigen als een gemiste kans worden gezien, zeker voor een merk dat geworteld is in de audiomarkt. 

De multiroom-werking doet het overwegend prima, de bediening kan nog beter. Denon werkt daar dan ook naar eigen zeggen hard aan; ook firmware updates komen met de regelmaat van de klok beschikbaar. Op dit moment koop je daarmee wel een beetje een werk-in-uitvoering, maar dat is tegenwoordig bijna inherent aan het nieuwste van het nieuwste willen.

Een sterk punt van de Heos-apparatuur is dat deze goed samenwerkt met bestaande Denon en Marantz versterkers, maar ook voor wie een eigen hifi-installatie wil uitbreiden en voorzien van draadloze connectiviteit biedt de lijn mogelijkheden. Net als bij Sonos zijn die wel behoorlijk kostbaar. Ook de prijsstelling van de diverse speakers is eerder marktconform dan competitief, maar gezien de geboden kwaliteit en functies is dat te rechtvaardigen.

 


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*