17 kant-en-klare CPU waterkoelers review: beter dan luchtkoeling?

Verkoeling aan het water

Door


Inleiding

Kant-en-klare waterkoelsets zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, minstens zoveel bij de fabrikanten als bij de gebruikers. Ogenschijnlijk lijken ze erg op elkaar, maar er zijn zeker verschillen, zoals uit onze test van 17 courante sets blijkt.


Zeker bij high-end PC’s met bijvoorbeeld een Socket 2011 (v3) processor zien we in onze Hardware.Info User Systemen dat meer en meer mensen kiezen voor een waterkoeler in plaats van een luchtkoeler. De betrouwbaarheid van de kant-en-klare waterkoelsets heeft zich de laatste jaren bewezen en de kits hebben op z’n minst het imago van betere koelprestaties dan (luxe) CPU-koelers. Dat is overigens een stelling die, zoals we verderop zullen zien, toch enige nuancering vereist. De populariteit van waterkoelers blijkt ook wel uit het feit dat Corsair, dat louter waterkoelers levert, in de Hardware.Info User Systemen de ranglijst voor CPU-koelers aanvoert.

Dankzij de populariteit van waterkoeling neemt het aantal merken dat deze op de markt brengt ook steeds toe. Toch is het zo dat het aantal daadwerkelijke fabrikanten beperkt is. Nog altijd is Asetek de fabrikant van het gros van de producten.

Corsair Hydro Series H100i


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*