8 quad-channel DDR4 geheugenkits review: geheugen voor Haswell-E

Veel van hetzelfde...

Door


Conclusie

Voor fabrikanten is er weinig keuze in DDR4-geheugenchips op dit moment en dus maakt iedereen behalve Crucial gebruik van dezelfde Hynix-chips. Vanzelfsprekend doen de fabrikanten aan binning, maar op basis van onze overklokresultaten blijkt dat de potentie van de Hynix chips vrijwel identiek is: al de modules van Corsair, G.Skill, Kingston en Team krijgen we overklokt tot 3111 MHz. Significante verschillen zijn er verder niet. Opvallend is dat een hogere klokfrequentie niet direct hogere prijzen betekent. Zo zijn de DDR4-3000 kits van Kingston en G.Skill relatief goedkoop. De Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-2666 kit is zo'n drie tientjes goedkoper van de DDR4-3000, maar als je wil gaan overklokken zouden we toch deze -3000 kit willen aanraden. Al is het maar omdat Kingston dan garandeert dat de hoge snelheid van 3 GHz mogelijk is.

De modules die het meest in het oog springen, zijn echter die van Crucial. Allereerst door de prijs: Crucial biedt 32 GB voor de prijs waar anderen 16 GB voor aanbieden. En zoals we al heel vaak hebben opgeschreven: je kunt beter meer dan sneller geheugen hebben. Deze op Micron-chips gebaseerde modules laten zich overklokken tot 2750 MHz CL12, maar bieden dan minstens net zulke goede prestaties als de andere kits op 3111 MHz. De standaard DDR4-2133 kit ziet er een beetje armoedig uit in een high-end PC en mist XMP – al bewijzen de tests dat de missende heatspreader er voornamelijk voor de show is. De Ballistix Sport kit is slechts beperkt duurder, heeft een nette heatspreader en XMP en werkt gegarandeerd op minimaal 2400 MHz. Dat zorgt ervoor dat dit onze favoriete kit is in deze test.


Crucial Ballistix Sport 32GB DDR4-2400 CL16 quad kit


Kingston HyperX Predator 16GB DDR4-3000 CL15 quad kit


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*