Samsung 850 Evo mSATA en M.2 SSD's review: Evo's nu ook in klein formaat

Presteren de nieuwe mSATA en M.2 varianten net zo goed als hun 2,5" soortgenoten?

Door


Conclusie

Vele benchmarks bewijzen wat we vooraf al konden verwachten: de Samsung 850 Evo mSATA en M.2 uitvoeringen presteren vergelijkbaar met hun 2,5" soortgenoten. De kleine prestatieverschillen zijn vermoedelijk (grotendeels) te verklaren door een verschil in firmware. We zien dat de M.2 versies gemiddeld een fractie sneller zijn dan de andere twee, maar de verschillen mogen eigenlijk geen naam hebben.

Dat maakt dat we de oorspronkelijke conclusie over de 850 Evo 2,5" uitvoering eigenlijk kunnen kopiëren. Zeker afgezet tegen de relatief lage prijzen bieden de 850 Evo's uitstekende prestaties, waarbij we enkel een voorbehoud maken bij de duidelijk langzamere 120GB varianten. Toegegeven, er zijn nóg goedkopere SSD's op de markt, maar zelfs een extreem prijsbewuste koper zouden we aanraden de 850 Evo's op z'n minst te overwegen.

De mSATA en M.2 varianten zijn natuurlijk heel interessant om laptops, met name Ultrabooks, te upgraden. Ook in laptops met ruimte voor zowel een 2,5" als mSATA of M.2 drive is dat interessant, aangezien je de SSD dan kunt combineren met een conventionele harde schijf voor data. Voor een desktop biedt M.2 met mSATA eigenlijk geen toegevoegde waarde. Ook wanneer je moederbord een M.2-slot heeft, kun je net zo goed voor een (vooralsnog) goedkopere 2,5" uitvoering kiezen.


Samsung 850 Evo 250GB mSATA / M.2
Samsung 850 Evo 500GB mSATA / M.2
Samsung 850 Evo 1TB mSATA


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*