Samsung 850 Evo mSATA en M.2 SSD's review: Evo's nu ook in klein formaat

Presteren de nieuwe mSATA en M.2 varianten net zo goed als hun 2,5" soortgenoten?

Door


AS SSD

AS SSD werkt met oncomprimeerbare data. Net als bij onze Iometer-tests hebben SSD's met een SandForce-controller hier dus geen voordeel van de ingebouwde compressietrucjes.

AS SSD doet zowel lees- als schrijftests. Eerst wordt er getest met datablokken van 4 kB, met één instructie tegelijkertijd en daarna met 4 kB datablokken met 64 gelijktijdige instructies. Ten slotte wordt ook een sequentiële lees- en schrijftest uitgevoerd, die een maat geeft voor het werken met zeer grote bestanden. Op basis van alle tests bepaalt AS SSD ook een totaalscore. Hoewel de tests grotendeels dubbelop zijn met de Iometer tests, draaien we SSD's omdat je deze benchmark zelf ook eenvoudig kunt draaien om zo een vergelijking te maken met je eigen SSD.

De nieuwe M.2 en mSATA SSD's behalen zoals te verwachten scores vergelijkbaar met hun 2,5" soortgenoten. De 250GB, 500GB en 1TB varianten komen allen boven de 1100 punten, waarbij de 500GB en 1TB varianten zelfs de 1200 punten aantikken. Enkel de 120GB varianten blijven achter vanwege de, zoals we op de volgende pagina zullen zien, lagere schrijfsnelheden. Maar het moet gezegd: de scores van de 120GB varianten zijn nog altijd beter dan die van de Crucial MX100 128GB, één van de voornaamste concurrenten. 

Op de volgende pagina vind je de deelscores van AS SSD.


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*