Arctic Accelero Xtreme IV videokaartkoeler review: laatste der Mohikanen

Weet Arctic een Radeon R9 290X wel koel en stil te houden?

Door


Conclusie

Voor gebruikers van een Radeon R9 290X heeft de Arctic Accelero Xtreme IV duidelijk meerwaarde. We weten uit onze test dat alle 290X kaarten onder load luidruchtig tot zeer luidruchtig zijn. Arctic weet de GPU echter met slechts 33,5 dB(A) (gemeten op 10 cm.) op een keurige 64 °C te houden. Geen enkele van de door de verschillende videokaartfabrikanten gebruikte koelers komt daarbij in de buurt. 

Die uitstekende resultaten komen natuurlijk wel met een prijs en dan hebben we het niet alleen over de circa € 65 die je voor het product mag neertellen. Je offert ook wat uitbreidingsmogelijkheden van je PC op, aangezien de koeler aan de voorkant van de kaart drie slots dik is en aan de achterkant nog een twee slots dik. Het is dus in alle gevallen passen en meten. Daarnaast bestaat natuurlijk de kans dat je de garantie van je videokaart opgeeft door een losse koeler te plaatsen.

Of de Accelero Xtreme IV met andere soorten videokaarten een goede keuze is, valt te betwijfelen. Van de GeForce GTX 970 en 980 weten we dat de standaard koelers mede dankzij het lage stroomverbruik van deze GPU's ook al prima koeling met lage geluidsproductie kunnen combineren. Wij zien geen reden om bij dergelijke kaarten de standaardkoeler te vervangen.

Mocht je een videokaart hebben waarbij je de koeling en/of geluidsproductie van je bestaande koeler niet goed vindt, dan is de Accelero Xtreme IV een prima optie om dat te verhelpen, zolang je de genoemde kosten in euro's, uitbreidingsmogelijkheden en garantieverlies maar in het achterhoofd houdt.


Arctic Accelero Xtreme IV


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Arctic Accelero Xtreme IV

Aluminium, 2000 rpm, 991 gram

Specificaties Prijzen

66,90 €

gem. 70,18 €
4 shops, 2x voorraad

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*