TV, mobile en audio: de trends voor 2015

Een kijkje in de glazen bol van markonderzoekers GfK en IHS

Door


Inleiding

Afgelopen week werd op Malta de jaarlijkse IFA Global Press Conference gehouden. Tijdens deze preview voor de beurs die in september in Berlijn plaatsvindt, gaven de onderzoeksbureaus IHS en GfK hun analyses en voorspellingen over de markt voor consumentenelektronica. GfK verkrijgt haar cijfers en inzichten vooral door daadwerkelijk winkelverkopen te meten, terwijl IHS sterk is marktanalyse. Beide bedrijven zien duidelijke trends in de manier waarop de vraag naar apparatuur zich ontwikkelt, en welke producten in de lift zitten of juist langzaam van de markt verdwijnen.


Hoewel niemand de toekomst écht kan voorspellen, zitten beide bureaus doorgaans goed in de richting als het om het inschatten van trends en verkoopcijfers gaat. Grote veranderingen in de wereldeconomie als gevolg van schommelende wisselkoersen, natuurrampen en oorlogen kunnen echter altijd roet in het eten gooien. Volgens GfK gaat het consumentenvertrouwen echter de goede kant op, ook in Nederland neemt de koopbereidheid onder consumenten de afgelopen maanden weer toe. Cijfers van de Europese commissie laten zien dat de meeste landen in Europa vorig jaar al een beperkte economische groei noteerden, en voor dit jaar wordt voor heel Europa lichte groei verwacht. In dit artikel zullen we de meest relevante cijfers van IHS en GfK op een rijtje zetten en de belangrijkste trends die zij signaleren bespreken.


De vooruitzichten van IHS en GfK zijn mede gebaseerd op de verwachting van lichte economische groei in Europa


Lees ook deze televisie artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*