13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Razer Kraken 7.1 Chroma

Razer doet mee met de Kraken 7.1 Chroma. Deze headset is volledig opgebouwd uit zwart plastic dat stevig aanvoelt. De uitzondering is de hoofdband, die is opgebouwd uit een aantal dunne lagen plastic, wat minder stevig aanvoelt. Op de zijkant van de oorschelpen vinden we het Razer logo terug dat in meerdere kleuren kan pulseren of een vaste kleur kan weergeven. Leuk voor bijvoorbeeld op een LAN, maar verder stelt het niet veel voor.

Het draagcomfort is redelijk, maar de neplederen oorkussens drukken gedeeltelijk op de oren, wat op den duur kan gaan irriteren. Verder is er geen volumebediening aanwezig; de inschuifbare microfoon kan je wel dempen met een knopje op het uiteinde van de microfoon. Daarvoor is ook een statusledje aanwezig.

Razer Kraken 7.1 Chroma

De surround-functie van deze USB-headset is redelijk goed, maar het gemis in de hoge tonen van deze headset gooit roet in het eten. De laagweergave is overdonderend aanwezig, terwijl definitie in het midden en hoog ontbreekt. We meten bovendien flinke harmonische afwijkingen in het laag van tegen de 11 procent, waardoor deze tonen doorklinken over het hele bereik van de headset. Hierdoor is de reproductie rommelig en dof. Je zal begrijpen dat we om deze reden de Kraken 7.1 niet kunnen aanraden. De mooi heldere, geruisloze opname van de microfoon verandert daar niets aan.

Razer Kraken 7.1 Chroma

Razer Kraken 7.1 Chroma

Razer Kraken 7.1 Chroma

  • Razer Kraken 7.1 Chroma
  • Razer Kraken 7.1 Chroma
  • Razer Kraken 7.1 Chroma
  • Razer Kraken 7.1 Chroma


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*