13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Roccat Kave XTD Stereo

De Roccat XTD Stereo is vormgegeven met het voor het merk kenmerkende blauw in het snoer en in accenten op de ronde oorschelpen. Deze laatstgenoemde zijn voor het grootste deel gesloten, maar tonen aan de onderzijde drie gleuven om de druk op de oren te verlagen. De bouwkwaliteit is uitstekend te noemen en het draagcomfort van de stoffen oorkussens is ook goed voor de lange duur, al is de structuur een beetje ruw.

De microfoon is zowel afneembaar als omhoog te klappen. In het redelijk stugge snoer bevindt zich een stevige volumeregelaar met dempknop voor de microfoon.

Roccat Kave XTD Stereo

Het is duidelijk dat de laagweergave van deze headset een stuk minder is dan van ons referentie-exemplaar. Hierdoor lijken de middentonen, maar ook de hoge tonen, sterker aangezet. Dat maakt deze headset tot een van de ruimtelijkste in deze test, maar hij mist ook wat warmte. Bovendien ontbreekt, maar dat komt bij veel exemplaren in deze test voor, definitie in het gebied tussen de midden en hoge tonen in. De harmonische afwijking is echter zeer gering. De microfoon heeft een heldere opname, maar toont wel een duidelijk storende ruis.

Roccat Kave XTD Stereo

Roccat Kave XTD Stereo

Roccat Kave XTD Stereo

  • Roccat Kave XTD Stereo
  • Roccat Kave XTD Stereo
  • Roccat Kave XTD Stereo
  • Roccat Kave XTD Stereo


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*