13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Sennheiser PC 330

De PC 330 van Sennheiser heeft een gesloten ontwerp en leunt gedeeltelijk op de oren. Hij is voorzien van zilveren accenten en een rechteroorschelp die naar achter kan scharnieren, zodat het rechteroor makkelijk vrijkomt. Verder is de microfoon fors gebouwd en dempt deze automatisch wanneer je hem omhoog klapt.

Op de rechter oorschelp bevindt zich de volumeregelaar in de ronding van de oorschelp. Dat is in gebruik niet zo eenvoudig te bedienen als we zouden willen. De koptelefoon sluit goed af, maar oefent veel druk uit op de oren, waardoor deze op de lange termijn niet comfortabel blijft. De bouwkwaliteit is wel erg goed, waardoor we ons geen zorgen maken over de duurzaamheid.

Sennheiser PC 330

De geluidsweergave toont duidelijk minder laag, waardoor het geluid minder warm is dan voor ons gevoel prettig is. Er is hierdoor wel extra definitie aanwezig in de middentonen, maar daartegenover is de hoogweergave net is minder. Hierdoor klinkt muziek een beetje leeg, maar wel detailrijk. De microfoon heeft daarnaast wel een mooi heldere opname zonder ruis.

Sennheiser PC 330

Sennheiser PC 330

Sennheiser PC 330

  • Sennheiser PC 330
  • Sennheiser PC 330
  • Sennheiser PC 330
  • Sennheiser PC 330


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*