13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Steelseries Siberia V3

De Siberia headsets van Steelseries is een bekende reeks die ondertussen al op versie drie is beland. Deze koptelefoons worden in het wit geleverd met een hoofdband die zichzelf instelt bij het opzetten. Deze soepele constructie zorgt voor een comfortabel draagcomfort, al is deze net zoals de Strix Pro van Asus mogelijk wat krap voor een groter hoofd. De oorschelpen zijn gedeeltelijk open en de bouwkwaliteit is prima.

De microfoon is inschuifbaar en heeft een dempschakelaar achterop de linker oorschelp. In het snoer zit geen volumeregelaar, je kan het wel gebruiken met een smartphone, door de 4-polige stekker. Het meegeleverde verlengsnoer verlengt het snoer naar een zeer riante 3,3 meter en voorziet in een gescheiden analoge aansluiting voor microfoon en koptelefoon.

SteelSeries Siberia v3 White

Het geluid toont een sterke laagweergave, met een duidelijk minder sterk midden en hoog. Die verhouding zal niet iedereen aanspreken. Positief is de lage harmonische afwijking, waardoor de basweergave in elk geval zuiver is. Toch zouden we eerder de Logitech G430 aanraden als je op zoek bent naar een headset met iets meer bas: die is beter in balans en voorzien van surround-functie. De microfoon heeft een heldere opname met weinig ruis.

SteelSeries Siberia v3 White

SteelSeries Siberia v3 White

SteelSeries Siberia v3 White

  • SteelSeries Siberia v3 White
  • SteelSeries Siberia v3 White
  • SteelSeries Siberia v3 White
  • SteelSeries Siberia v3 White


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*