13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


tT eSports Dracco Captain

Van het gaming-merk van Thermaltake bekijken we de Dracco Captain. Deze is voorzien van rode accenten en een hoofdband bedekt met iets wat lijkt op een stevig sinasappelnetje. De oorschelpen kunnen platgedraaid worden en in de hoofdband klappen om de headset compact te vervoeren. De materiaalkeuze is redelijk goed, met stevige metalen hoofdband-verstellers, maar de scharnier van de neerklapbare microfoon draait veel te zwaar.

De oorkussens zijn bedekt met nepleer, net als de bovenkant van de hoofdband. Het draagcomfort is zeker voor langere gebruikstijd niet ideaal, omdat de binnenkant van de headset tegen je oorschelp aandrukt. In het lange snoer van 3,15 meter vinden we een volumeregelaar met dempknop voor de microfoon.

Tt eSports Dracco Captain

De laagweergave van deze headset is erg duidelijk aanwezig, met minder nadruk op midden en hoog. Wel horen we van de laatste twee bij deze headset meer terug dan bij de Siberia V3, met een minder groot gat tussen de midden en hoge frequenties. Een onoverkomelijk nadeel is echter de harmonische afwijking van een niet geringe 9 procent in het laag, waardoor de basweergave niet zuiver is. Daar staat tegenover dat de kwaliteit van de microfoon prima is, met een heldere opname en weinig ruis. Dat verhelpt het vervormde laag uiteraard echter niet.

Tt eSports Dracco Captain

Tt eSports Dracco Captain

Tt eSports Dracco Captain

  • Tt eSports Dracco Captain
  • Tt eSports Dracco Captain
  • Tt eSports Dracco Captain
  • Tt eSports Dracco Captain


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*