13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Conclusie

Onze nieuwe testopstelling illustreert op duidelijke wijze de verschillen die we ook horen tussen de headsets. De beste aanwijzen wordt hierdoor nog wat eenvoudiger. De beste muziekweergave heeft de Kingston Hyper X Cloud; bovendien krijg je de nodige handige extra’s bij deze headset, die dan ook met een Gold Award naar huis mag.

Ook de Plantronics Rig System overtuigt, zeker wanneer aangesloten via USB, met goede geluidsweergave en veel mogelijkheden. De analoge weergave van deze headset is wat minder mooi uitgebalanceerd, maar de Rig ontvangt wel een Silver Award. Die is er ook voor de Func HS-260, die zuivere muziekweergave combineert met uitstekend draagcomfort en een aantrekkelijke prijs.

Voor gamers ten slotte is de Turtle Beach Ear Force Z60 de beste keuze. Naar onze mening is een goede surround-functie belangrijk voor een optimale spelervaring en op dat gebied blinkt de Ear Force Z60 duidelijk uit. Voor allround muziekweergave is deze minder geschikt, door het overheersende laag, maar een Silver Award is op zijn plaats: voor games is het een aanrader.

Kingston HyperX Cloud Func HS-260
Plantronics Rig System
Turtle Beach Ear Force Z60

Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*