13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Corsair Gaming H1500

De H1500 is goed herkenbaar als een Corsair-product, al onderscheidt hij zich met geel-accenten en stoffen oorkussens met een lichte structuur. Afwezig zijn de aluminium accenten van de eerdere modellen: dit model is volledig opgebouwd uit grof ogend plastic. Hierdoor komt de H1500 minder chique over dan de andere headsets in deze test.De hoofdband is voorzien van een dikke laag schuim en is verstelbaar met een kliksysteem. Samen met de zachte oorkussens heeft dit model daardoor een uitstekend draagcomfort.

De H1500 is voorzien van een USB-aansluiting en heeft dus een ingebouwde geluidskaart. In het extreem lange snoer is een kleine volumeregelaar verwerkt, waarmee je ook de opklapbare microfoon kan dempen. De Dolby Headphone surround-functie verbetert de plaatsing van omgevingsgeluiden in games en films; ook de open geluidsweergave van betoont hier zijn waarde. De onnodig aanwezige echo doet echter afbreuk aan de surround-implementatie. 

Corsair H1500

De geluidsweergave is qua verhouding tussen laag, midden en hoog vergelijkbaar met de Strix Pro. Er is alleen net iets minder detail aan het begin van het middengebied, zoals te zien is in de geluidscurve-grafiek, waarbij tussen 700Hz en 900Hz een zeer steile stijging van 13dB te zien is. Dit zien we in deze extreme mate niet terug bij andere headsets in deze test. De microfoon heeft wel een prettig heldere opname, maar vertoont daarnaast helaas wel de meeste ruis van alle microfoons in deze test.

Corsair H1500

Corsair H1500

Corsair H1500

  • Corsair H1500
  • Corsair H1500
  • Corsair H1500
  • Corsair H1500


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*