13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Creative Soundblaster Evo USB

De Creative Evo USB is met een vanafprijs van ruim 107 euro relatief duur. De bouwkwaliteit is in elk geval uitstekend en ook is er de nodige extra functionaliteit. Zo zijn de oorschelpen te draaien en kunnen deze tegen de hoofdband geklapt worden voor een compacter formaat.

Voor gebruik met de computer is er zoals de naam aangeeft een USB-aansluiting, maar je kan de Evo USB ook via een aparte kabel met 4-polige stekker met een smartphone gebruiken. Een knop op de rechteroorschelp dient dan om telefoongesprekken aan te nemen. Deze knop drukt echter veel te makkelijk in, waardoor je bij het op- en afzetten van de headset ook de muziek ongewenst uitzet. Een draaiwieltje op deze oorschelp bedient het volume, maar alleen bij gebruik van de USB-kabel. Een groot nadeel van die kabel is dat hij stug is en de beweging ervan doorklinkt in de headset. Ook het draagcomfort valt tegen. De oorkussens vallen net niet over de oren en drukken deze dus plat, wat op de lange draagtermijn gaat irriteren.

Creative Sound Blaster Evo USB

In de geluidsweergave missen we duidelijk weergave in het laag en definitie in de hoge tonen. Hierdoor is alleen het middengebied enigszins aanwezig, met een erg doffe weergave. We zien meer harmonische afwijking in het laag dan gebruikelijk. Ook de surround-functie van deze headset is niet de beste in deze test, mede door de matige definitie in de hoge tonen. De microfoon zit verwerkt in de rechteroorschelp en is voorzien van noise cancellation. Daar merken we alleen zeer weinig van; er is een duidelijke ruis aanwezig en de stemopname klinkt niet helder. Kortom, zeker voor deze prijs niet echt een aanrader.

Creative Sound Blaster Evo USB

Creative Sound Blaster Evo USB

Creative Sound Blaster Evo USB

  • Creative Sound Blaster Evo USB
  • Creative Sound Blaster Evo USB
  • Creative Sound Blaster Evo USB
  • Creative Sound Blaster Evo USB


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*