13 80-100 euro headsets review: beter luisteren

Van draagcomfort tot subjectieve en objectieve geluidskwaliteit

Door


Func HS-260

De verstellers van de Func HS-260 lopen plat langs de hoofdband, waardoor hij er meer uitziet als één geheel dan de andere headsets in deze test. Bijzonder, maar we hebben onze twijfels over de constructiekwaliteit, die toch wat minder is dan van andere exemplaren in deze test.

Een voordeel is wel dat de afneembare microfoon en de kabel naar wens van kant gewisseld kunnen worden. De volumeregelaar bevindt zich onderop de linker oorschelp in de vorm van een draaiwieltje. De dempknop voor de microfoon vinden we op de microfoon zelf. Het draagcomfort is vergelijkbaar met de Corsair H1500 en is daarmee prima geschikt voor langere gamesessies.

Func HS-260

In de laag- en middenweergave is de HS-260 vergelijkbaar met ons referentie-exemplaar. In het hoog is het volume wat lager, maar dat maakt de weergave juist iets rustiger. Helaas zien we wel weer dezelfde dip tussen de midden en hoog weergave als bij diverse andere headsets in de test, waardoor de weergave daar ook definitie mist. Een positief resultaat is dat deze headset in deze vergelijkingstest een van de laagste harmonische afwijkingen heeft over het hele frequentiebereik.

Naast de stoffen oorkussens worden er ook neplederen meegeleverd die de laagweergave nog iets meer versterken. Over de microfoon zijn we iets minder tevreden, zo klinkt deze een beetje snerpend door te weinig laagweergave en wordt omgevingsgeluid te snel meegenomen. Ruis is echter haast niet aanwezig.

Func HS-260

Func HS-260

Func HS-260

  • Func HS-260
  • Func HS-260
  • Func HS-260
  • Func HS-260
  • Func HS-260
  • Func HS-260
  • Func HS-260


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*