Be quiet! Dark Power Pro 11 850W review: alles wat je van een voeding mag verwachten?

Vergeleken met 30 andere 750W/850W voedingen

Door


Inleiding

Tijdens CeBIT kondigde Be quiet! haar nieuwe reeks Dark Power Pro 11 voedingen aan. Vandaag worden de nieuwe high-end voedingen officieel geïntroduceerd en wij gingen alvast aan de slag met het 850W exemplaar.


Een belangrijke vernieuwing ten opzichte van de bestaande Dark Power Pro 10 voedingen is dat de nieuwe 11 serie is voorzien van een 80Plus Platinum rating. Dat maakt dat de nieuwe voedingen volgens Be quiet tot 94% efficiënt zijn. De hogere efficiëntie wordt behaald door de "Full Bridge + LLC + SR + DC/DC"-opbouw die al gebruikt werd bij de Dark Power Pro 10 verder te optimaliseren en op veel plekken binnen de voeding nóg betere componenten dan voorheen te gebruiken. Zoals tegenwoordig gebruikelijk bij high-end voedingen heeft Be Quiet enkel Japanse condensators gebruikt, die stuk voor stuk zijn gevalideerd tot 105 °C. Speciale PFC condensators moeten ervoor zorgen dat de voedingen vrijwel geen hoogfrequent geluid uitsturen. Aan de primaire kant gebruikt Be Quiet condensators van Nippon Chemi-Con, aan de secundaire kant vinden we exemplaren van zowel Nippon Chemi-Con als Rubycon. De voeding is gefabriceerd door FSP en ontworpen in samenwerking tussen FSP en Be quiet!.

Be quiet! Dark Power Pro 11 850W


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Be quiet! Dark Power Pro 10 850W

850 W, 93 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 70 A

Specificaties Testresultaten Reviews

Be quiet! Dark Power Pro 11 850W

850 W, 94 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 70 A

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

199,90 €

gem. 219,90 €
9 shops, 7x voorraad

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*